lepota od znotraj

naravna kozmetika

Kaj nas loči od drugih?

Zdrava koža je najlepše ličilo. Naši izdelki ne poskrbijo le za lepšo kožo, temveč jo tudi negujejo. Pri jane iredale ne gre za običajna ličila, kakršna najdete na policah drogerij, temveč za linijo ličil, ustvarjeno z najnovejšimi in najnaprednejšimi tehnološkimi metodami. Na kožo vplivajo tako dobro, da jih priporočajo plastični kirurgi, dermatologi in profesionalci za nego kože.

Štiri v enem

Naši mikronizirani minerali so koncentrirani pigmenti. To pomeni, da ne uporabljamo smukca kot polnila, ki bi razredčil pigment (pigment je definiran kot neorgansko barvilo, netopno v vodi, medtem ko so barvila organskega izvora, običajno iz katranske smole premoga, in so v vodi topna). Minimalna količina pigmenta tako zagotavlja maksimalno prekrivnost in je podlaga, puder in korektor v enem.
Koncentrirani pigmenti nudijo zaščito pred soncem, zato ne boste potrebovali dodatne kemične zaščite.

ZF (sun protection factor)

SPF (zaščitni faktor) in FDA

PurePressed Base ZF 20 in Amazing Base ZF 20 vsebujeta titanov dioksid in cinkov oksid, minerala, ki zagotavljata fizično širokospektralno zaščito pred soncem. Spadata med minerale, ki so izredno odporni na vodo. Za več informacij kliknite na poglavje o razlagi ZF-ja.

 

hitra, lahka prekrivnost

Za popolno prekrivnost, za dosego katere bi sicer potrebovali tri različne izdelke, bo z našimi proizvodi zadostoval že en poteg s čopičem ali gobico. rezultat je popolna in čudovita koža brez občutka obteženosti.

nekomedogeni in nemastni

Pod mikroskopom so kristali mineralov videti kot ribje luske, ki se med seboj prekrivajo. Takšna kristalna forma omogoča prosto izmenjavo plinov. Minerali so nekomedogeni. Mnogi pacienti z aknasto kožo so povedali, da so potem, ko so začeli uporabljati naša ličila, opazili izjemna izboljšanja. Olja uporabljamo samo v izdelkih, namenjenih zelo izsušenim mestom, npr. ustnicam in podočnjakom.

 

protivnetni

Titanov dioksid in cinkov oksid imata protivnetne lastnosti in blažita pordelost kože. Cinkov oksid deluje tudi protibakterijsko.

 

Minimalno alergijsko tveganje

Alergija in občutljivost sta posledici sestavin, ki dražijo kožo. Reakcije so običajne na koži, ki ima spremenjeno teksturo, npr. zaradi oslabljenega imunskega sistema, sončnih opeklin, kemičnih pilingov, laserskih posegov itd. Sestavine, ki povzročajo občutljivost kože, so kemični konzervansi, umetna barvila (običajno označena kot FD in inC), parfumi in alkohol. Naša ličila takšnih snovi ne vsebujejo. Nasprotno – cinkov oksid in titanov dioksid v izdelkih delujeta protivnetno in pomirjata kožo. Vsi naši izdelki so prestali teste ameriške agencije FDA in se uvrščajo v kategorijo izdelkov z nično stopnjo občutljivosti.

Občutljiva koža

Vsi naši pudri imajo certifikat, ki potrjuje, da noben izdelek ne draži kože ali povzroča opeklin ali žareče kože. Obdelava ne povzroča kemičnih sprememb sestavin, prav tako se pri mešanju sestavin ne spremeni njihova konsistenca. Iz naših pudrov smo odstranili parfume, umetna barvila in kemične konzervanse – tri najpogostejše krivce za preobčutljivo kožo.

 

 fd in c barvila

Če ima barvilo oznako FD&C, to pomeni, da ga je FDA odobrila in da se lahko uporablja v  hrani, zdravilih in kozmetiki. D&C oznaka  barvil odobrava njihovo uporabo v zdravilih in kozmetiki. FD&C barvila so naftni derivati ali pa jih pridobivajo iz katranske smole premoga, nekatera pa so tudi sintetičnega izvora.

koncentrirani pigmenti (prekrivnost)

Pigmenti so bela ali obarvana neorganska snov, netopna v vodi (z besedo ‘barvilo’ običajno mislimo na kemično sestavino, pridobljeno iz naftnih derivatov, topno v vodi). Naši pigmenti so narejeni izključno iz mikroniziranih mineralov. Lastnost koncentriranih pigmentov (in posledično visokokakovostnih mineralov) je interakcija s svetlobo,  zaradi česar omogočajo neopazen prehod (”soft-focus” učinek), ki poskrbi za popoln videz, koža pa je videti naravno, sveže in mladostno. Že majhna količina mineralov bo prekrila nepravilnosti, kakršne so akne, rozaceja, vitiligo, hiperpigmentacija in rdečica.

 

privlačnost

Zaradi procesa mikronizacije delci mineralov postanejo tako drobceni, da se med nanosom med seboj povežejo in prekrivajo. Ko jih nanesemo na čisto in vlažno kožo, se ustvari površinska napetost, ki se upre gravitaciji, zato minerali ostanejo čvrsto na koži. Na ta način mineralni postanejo stabilni in obstojni ter se ne ”lupijo” oz. ne ”polzijo” s kože. Če oz. ko jih želimo odstraniti, pa zadostuje že navaden odstranjevalec za ličila ali pa na pomoč priskoči naša krpica Magic Mitt™.

Noben naš izdelek ni testiran na živalih.

 

 

Kontakt

t +386 5 67 79 530
e portoroz@dermale.eu

Dermale d.o.o. Portorož
Obala 130, p.p. 291
6320 Portorož

janeiredale.com

Video napotki ličenja (anj)

Blog janeiredale.com (anj)