Testi

naše kozmetike

Testiranja, ki jih je opravila Jane Iredale Cosmetics 

Zaščitni faktor

Naši izdelki za zaščito pred soncem so prav tako testirani v skladu z različnimi mednarodnimi zahtevami, preskusnimi metodologijami in bonitetnimi sistemi, vključno s tistimi, ki so bili vzpostavljeni v EU (Evropski uniji) in znotraj JCIA (Japonsko združenje za kozmetično industrijo).

Naše testiranje skladno z EU zahtevami kaže na UVA in UVB zaščito pred soncem v minimalnem odnosu 1:3. Za primer, proizvod s UVB SPF faktorjem 30, mora zadostovati najmanj UVA 10.

JCIA PA sistem ocenjevanja (znan tudi kot sistem zaščite pred UVA) odraža zaščito pred soncem kot sposobnost zaščite pred UVA žarki. Bonitetni sistem PA uporablja oznake PA +, PA ++, PA +++, da označi najnižjo do najvišje UVA zaščite. Več simbolov kot jih ima nalepka, več zaščite nudi zaščita pred soncem proti UVA žarkom. Naše testiranje v skladu z bonitetnim sistemom PA je prineslo oceno PA +++ za našo Powder-Me SPF in oceno PA ++ za vse ostale naše kreme za sončenje.

Naši izdelki za zaščito pred soncem so prav tako testirani na njihovo učinkovitost ob stiku z vodo. V skladu z novim pravilom, lahko izdelki za sončno zaščito nosijo napis “odpornost na vodo – 40 minut”, kar je čas, za katerega lahko uporabnik pričakuje, da bo med plavanjem ali potenjem dobil zahtevano stopnjo zaščite. 

PAO (Obdobje po odprtju)

Vsi naši izdelki so bili testirani na stabilnost, kar vključuje različne teste, ki merijo rok uporabe izdelka. To testiranje pomaga določiti datum veljavnosti, oziroma do kdaj je potrebno uporabiti izdelek po odprtju (PAO).

Izdelki, katerih rok uporabe je 30 mesecev ali manj, vključujejo datum »najbolje uporabiti do«. Trenutno so edini izdelki Jane Iredale, ki imajo to oznako, samo naši hidratantni spreji.

Izdelki z rokom uporabe več kot 30 mesecev, so bili PAO testirani in nosijo napis, koliko mesecev po odprtju, mora potrošnik najkasneje porabiti izdelek.

Pet test

Ta test preverja učinkovitost konzervansov. Rezultati nas delno zanimajo zato, ker se testiranja nanašajo na učinkovitost parabenov in fenoksietanola, mi pa uporabljamo samo naravne konzervanse. V laboratoriju so kulture bakterij in glivic posajene v vzorcih naših izdelkov.

Naše proizvode testiramo v različnih časovnih obdobjih na prisotnost organizmov tudi po metodi HRIPT. Proizvodi so dermatološko, alergijsko in klinično testirani, s formulo proti draženju.

HRIPT metoda

(human repeat insult patch test)

Metoda HRIPT je dvofazni test, ki se izvaja na 50 ljudeh za posamezen izdelek. V prvi fazi testiranja se test v enem tednu ponavlja trikrat na istem subjektu. Sledi deset do štirinajst dnevni premor, za katerim se opravi ponovno tri dnevno testiranje. Sledita še 24 urno in 48 urno ocenjevanje.

V vsakem primeru so bili rezultati testiranja z našimi proizvodi negativni in ni bilo zabeleženih občutljivosti za naše proizvode.

Komedogenska testiranja

Vsi naši izdelki, razen ličil za ustnice in oči, so prestali komedogenska testiranja, ki so dokazala, da izdelki niso komedogeni. Nekomedogeni izdelki ne zapirajo por, ne povzročajo aken in so primerni za občutljivo kožo.

Tako kot HRIPT test, tudi test komedogenosti ni obvezen. Za test smo se odločili zato, da lahko zagotovimo, da so naši izdelki primerni tudi za občutljivo kožo in tisto nagnjeno k aknam.

Testiranje na težke kovine

Težke kovine so v okolju vseprisotne in jih naravno najdemo v kamninah, zemlji in vodi. Potemtakem jih lahko najdemo v mineralih, pigmentih in drugih surovinah, ki se uporabljajo v kozmetiki. Med procesom izdelave in prečiščevanjem pri laboratorijskih pogojih, je še vedno možno zaznati zelo majhno količino, znano kot raven v sledovih znotraj naših proizvodov. Testiranje nam omogoča zaznavanje težkih kovin na zelo nizkih nivojih in odvisno od laboratorija, uporabljena tehnologija in preizkušeni materiali se merijo v delih na milijone bodisi na dele na milijardo. Zaznavanje 1 ppm bi predstavljalo .0001% celotne formule izdelka.

Vse naše izdelke testiramo na živo srebro, arzen, svinec in kadmij. Če je težka kovina v sledovih ugotovljena, mora biti pod dovoljenimi vrednostmi kozmetike, ki jih priporočajo mednarodne javne zdravstvene agencije.

Test fototoksičnosti

Vsi naši izdelki za zaščito pred soncem in izdelki, ki vsebujejo ekstrakte citrusov, so bili testirani za fototoksičnost. Testiranja so dokazala, da naši produkti niso fototoksični. Rezultati so pokazali, da ni bilo kakršnih koli neželenih učinkov ali nepričakovanih reakcij na testiranih osebah. V ZDA je testiranje fototoksičnosti prostovoljno.

Fototoksičnost, znana tudi kot fotosenzibilizacija, je strupena reakcija, ki jo povzroča fototoksična snov pri izpostavljeni sončni svetlobi. Zaradi tega je koža bolj občutljiva na ultra vijolično svetlobo, pojavi se lahko zelo globoka sončna opeklina. Najpogostejše fototoksične sestavine v kozmetiki so tiste na osnovi citrusov. Dejanski agenti,ki povzročajo to občutljivost na sonce, so znani kot furocoumarini. Pri nas uporabljamo destilirane ekstrakte na osnovi citrusov, razen pri izdelkih iz našega limoninega olja, ki ga hladno stiskamo.

Družba Iredale Cosmetics, Inc. je vsa ta testiranja opravila, ker verjame, da nudi najkvalitetnejšo linijo kozmetike, in ne zato, ker to zahteva zakon.

Kontakt

t +386 5 67 79 530
e portoroz@dermale.eu

Dermale d.o.o. Portorož
Obala 130, p.p. 291
6320 Portorož

janeiredale.com

Video napotki ličenja (anj)

Blog janeiredale.com (anj)