Slovarček

kaj je kaj?

blank
A

Algae Extract 2 – Izvleček alg 2
Izjemno močni minerali iz morja, ki ščitijo, hranijo in negujejo vse tipe kože, tudi zrelo in občutljivo kožo. V koži zadržujejo vlago, pomirjajo vnetja in opazno izboljšajo stanje občutljive kože. Ščitijo pred škodljivimi vplivi UV žarkov in poškodbami celic ter pomirjajo opekline.

Algae Extract – Izvleček alg
Mešanica tehnološko obdelanih morskih mineralov, ki ščiti in neguje obrvi. Obrvi tako postanejo bolj zdrave, mehkejše in lažje za obvladovanje. Izvleček prav tako preprečujejo lomljenje in izpadanje trepalnic.

Algae – Alge
Povečajo volumen in delujejo antioksidativno.

Aloa Leaf Extract – Izvleček aloe vere
Rastlina za prvo pomoč. Izvleček pridobivajo iz listov aloe vere. Obstaja več kot 300 vrst. V medicinske namene jo uporabljajo več kot 3000 let, omenja se tudi v Bibliji. V kozmetiki je priljubljena zaradi svojih mehčalnih lastnosti. Vlaži in pomirja. Posebej predelana in prečiščena aloe vera v naših preparatih povzroči manj občutljivosti kot ”surov” gel.

Aqua – Voda
Deionizirana voda.

Arbutin – Arbutin
Spojina, ki svetli kožo in preprečuje hiperpigmentacijo. Zavira encim tirozinazo, kar zagotavlja upočasnjeno nastajanje melanina. Prav tako preprečuje delovanje prostih radikalov in deluje protivnetno in antibakterijsko. Koža ga dobro prenaša, ne draži je, stranski učinki niso znani, prav tako ne toksičnost. Arbutin pridobivajo iz posušenih listov vednozelenega gornika – gre za rastlino, ki raste v Evropi, Severni Aziji in Severni Ameriki.

Ascorbyl Palmitate – Askorbil palmitat
Ester maščobne kisline in askorbinske kisline (vitamin C). Je konzervans in antioksidant.

Avocado Oil – Avokadovo olje
Bogato z maščobami in vitaminoma A in C. V ljudski medicini se uporablja kot afrodiziak.

B

Beeswax – Čebelji vosek
Naravna snov, pridobljena iz čebeljega satja, ki je lahko rumene ali bele barve. Vosek je bogat z učinkovitimi protimikrobnimi sestavinami. Vegani se izdelkov, ki vsebujejo vosek, izogibajo.

Bisabolol – Bisabolol
Derivat kamilice, ki pomirja razdraženo in vneto kožo ter preprečuje vnetja.

Bis-Diglycerly Polyacyladipate 2 – Bis-digliceril poliaciladipat 2
Mešanica organskega rastlinskega olja.

Bismut Oxychloride – Bizmut oksiklorid
Znan tudi kot ‘sintetično luščilo’, nahaja se v zemeljski skorji. Zgosti snov, ki se ji doda, zato ga uporabljajo v izdelkih za kamufliranje, ki so na dotik svileni. Noben izdelek v naši liniji ga ne vsebuje.

Borage Seed Oil – Boragino olje
Rastlinski izvleček z vlažilnimi lastnostmi. Olje je bogato z gama-linolensko kislino in omega-6 maščobnimi kislinami. Ima protivnetne lastnosti, zato je dobrodošlo pri rozaceji in aknah.

Borone Nitride – Borov nitrid
Surov mineral, ki se uporablja v keramični in kozmetični industriji. Gre za ravne heksagonalne lističe kristala, ki se medsebojno prekrivajo. Prav zaradi te edinstvene strukture se uporablja v kozmetičnih preparatih, saj omogoča lahko nanašanje, ki na koži pusti svilnat občutek. Omogoča ”soft-focus” učinek.

Buckwheat Seed Extract – Izvleček ajdovih semen
Pridobljen iz zrnja rastline Poligonum fagophyrum. Učinkovito zmanjšuje zabuhlost okrog oči.

C

Calcium Sulfate – Kalcijev sulfat
Droben prah brez okusa in vonja, ki obarva in učvrsti.

Calendula (Marigold) – Ognjič
Pomirja in deluje antiseptično ter protivnetno, prav tako pomirja srbečico. Namenjen mastni, aknasti in/ali občutljivi koži. Izvlečke pridobivajo iz ognjičev cvetov.

Candelilla Wax – Kandelila vosek
Rastlinski vosek, pridobljen iz rastline iz družineEuphorbiaceae. Kremastim pripravkom in pripravkom v prahu daje volumen. Hrani in vlaži kožo.

Caprylic/Capric Triglyceride – Triglicerid kaprinske in kaprilne kisline Mastna mešanica kokosovega olja. Omogoča razpršitev pigmentov.

Carbomer – Karbomer Gosta, stabilna emulzija.

Carmine – Karmin
Škrlaten pigment, pridobljen iz listnih uši kaktusa, ki so doma na področju Mehike in Medmorske Amerike. Netoksičen pigment, ki ga je FDA leta 1977 odobrila kot barvilo za hrano. Rdeči pigment je mogoče pridobiti samo iz uši, ki so umrle naravne smrti – in na tisoče jih dnevno umira po parjenju. Takrat jih poberejo s kaktusov in ekstrahirajo. Vegani in tisti, ki spoštujejo pravila košerja, se izogibajo izdelkov, ki vsebujejo karmin.

Carnauba Wax – Karnauba vosek
Brazilsko drevo ga izloča iz svojih listov, da bi zadržalo vlago. Domačini ga imenujejo ‘drevo življenja’, saj je izjemno koristno za zdravje.

Castor Seed Oil – Olje semen ricinusa Pridobljeno iz semen ricinusa. Pomirja kožo.

Cellulose – Celuloza Rastlinska vlakna, ki zgostijo maso in povezujejo sestavine v izdelku.

Cetyl alcohol – Cetilni alkohol Masten alkohol, ki stabilizira emulzije. Zgosti maso in povezuje sestavine v izdelku.

Cetyl Stearat – Cetil stearat Vlažilec. Naš je iz naravnih virov.

Chamomile Extract – Izvleček kamilice
Deluje protivnetno in antiseptično. Študije so pokazale, da zmanjšuje suhost, srbečico, rdečico in preobčutljivost razdražene in vnete kože. Izvleček pridobivajo iz cvetnih glavic rastline.

Chromium Oxide Greens – Zeleni kromov oksid
Kromov oksid pridobivajo iz zemeljske skorje. Obstaja tveganje, da povzroči alergično reakcijo. Uporabljamo ga v naslednjih izdelkih: senčila Emerald, Taupe, Khaki Kraze, Seafoam, Nighttime Eye Shadow Kit (Khkaki), Bling Eye Shadow kit (Seagreen) in Jade (Artist Eyes); Green Silk Eye Gloss; maskara Navy Lenghtening; Aburn in Brunette gel za obrvi; 24-karat Green Shimmer Powder; kremasto-praškasto črtalo Black/Brown Plus (Cooper Quarter) in Jewel Box (Green Quarter); geli za obrvi Blondie, Auburn in Brunette.

Cocamidopropyl Hidroxysultaine – kokamidopropil hidroksisultain
Antistatična sestavina v izdelkih za nego kože in las.

Cocoa extract – Izvleček kakavovca
Dobivajo ga iz jedrc zrelih semen rastline Theobroma Cacao. Izdelkom daje okus.

Coconut Oil – Kokosovo olje Naravni vlažilec.

Coenzyme Q10 – Koenzim Q10
Metabolični encim, ki se nahaja v celicah vseh živih organizmov. Če ga uporabljamo vsak dan, upočasnjuje procese staranja. Spodbuja nastajanje energije, celice pa se celijo, zaščitijo in obnavljajo. Študije so pokazale, da koencim Q10 zmanjšuje poškodbe DNA-ja za 70 %. Zagotavlja večjo sposobnost tvorjenja kolagena in elastina. Globino gub zmanjša za 27 %. Pospešuje delitev in obnovo celic. Je močan antioksidant.

Corallina Officinalis Extract – Izvleček koralne rdeče alge
Izvleček alge, ki raste na morskem dnu, bogatem z minerali. Remineralizira kožo.

Cranberry Fruit Extract – Izvleček brusnice
Naravni antioksidant. Ohranja svežino naravnih olj v lip plumerjih..

Cucumber Fruit Extract – Izvleček kumare Pomirja.

Cyclometihicone – Ciklometikon Derivat silicijevega dioksida. Vlaži in daje svilnat ter pudrast občutek. (glej tudi dimetikon)

Cyclopentasiloxane – Ciklopentasiloksan Silikonski vlažilec.

D

Decyl Glucoside – Decil glikozid Pomirja razdraženo kožo.

Dimeticone – Dimetikon
Pridobivajo ga iz kremenice. Gre za eno od ključnejših sestavin, saj v izdelkih nadomešča olja, prav tako je nosilec mikroniziranega titanoevega dioksida. Izenačuje sestavo, stabilizira, daje neverjetno mehkobo in kremasto teksturo in je izjemno lahkoten. Omogoča dobro prekrivnost brez občutka obteženosti. Ni komedogen in odbija vodo. Omogoča interakcijo titanijevega dioksida s svetlobo. Gre za neverjetno sestavino, ki je pospešila napredek industrije v ustvarjanju barv.

Pred kratkim so objavili medicinski članek, v katerem so preučevali povezavo med razdraženo kožo in sestavinami v sončnih zaščitah, in sicer na primeru pacientov z rozacejo. Dr. Nicholas in njegovi kolegi so zapisali, da dodatek silikonskih baz (dimetikona in ciklometikona) v kremah za zaščito pred soncem občutno zmanjšuje razdraženost kože. Študije so opravili, ker se je izkazalo, da zaščitni faktor pri pacientih z rozacejo povzroča razdraženost kože. Prav tako je dokazano, da gre za izvrsten vlažilec.

E

Ethyl Macadamiate – Etil makadamijat Ester makadamijinega olja, vlažilec.

Ethylxyl Pamitate – Etilheksil palmitat Vlažilec, ki ga pridobivajo iz palmovega olja

F

Flavor – Okus Npr. vanilja.

G

Ginger Root Oil – Olje ingverjeve korenine Daje okus.

Glycerin – Glicerin Pridobivajo ga iz rastlinskega olja. Veže vodo.

Glyceryl Polymethacylate – Gliceril polimetakrilat
Ester glicerina, ki izdelkom daje konsistenco.

Glyceryl stearate – Gliceril stearat Glicerinski derivat, ki vlaži, gladi gubice in deluje kot lubrikant..

Glycol Stearate – Glikol stearat Pridobljen iz rastlinskega glicerina.

Grape Seed extract – Izvleček grozdnih pešk Izvleček, ki celi in hrani kožo. Antioksidant.

Grapefruit Peel Oil – Olje grenivkine lupine in Grapefruit Seed Extract – Izvleček grenivkinih pešk
Deluje antibakterijsko in je naravni konzervans.

Green Tea Leaf Extract – Izvleček listov zelenega čaja
Pred kratkim so dokazali njegove hranljive in zdravilne lastnosti. Ima 20-krat večjo antioksidantivno aktivnost od vitamina E in povečuje učinkovitost zaščitnega faktorja.

H

Hyaluronic Acid – Hijaluronska kislina
Molekula, ki nase veže vodo, zato odlično vlaži kožo.

Hydrated Silica – Hidratizirani silicijev dioksid
Pridobivajo ga iz peska. Zadrži 7-krat večjo težo od svoje lastne, zato izvrstno vpije odvečno maščobo/loj.

Hydrogenated Castor Oil – Hidrogenizirano olje ricinusa
Pomirja kožo. Kombinacija ricinusovega olja in čebeljega ter karnauba voska je zamenjava petrolejske osnove v konvencionalni kozmetiki.

Hydrogenated Jojoba Oil – Hidrogenizirano jojobino olje
Pridobivajo ga iz semen puščavskega grma, rastline Simmondisia chinesis. V tradicionalni medicini Mehičani in Američani to rastlino uporabljajo za nego las in kože. Hidrogenacija je proces, pri kateri se tekoča olja spreminjajo v masla.

Hydrolyezed Algae Extract – Hidrolizirani izvleček alg
Nemasten vlažilec, ki nadzoruje statično elektriko. Obnavlja poškodovane dlake. Hidroliza je kemična reakcija, pri kateri se določena spojina razcepi z vodo.

Hydrolyezed Jojoba Esters – Hidrolizirani esteri jojobe
Hidroliza je kemična reakcija, pri kateri se določena spojina razcepi z vodo.

Hydrolyezed Soy Protein – Hidrolizirani sojini proteini
Čistijo, ščitijo in krepijo.

Hydrolyezed Wheat Protein – Hidrolizirani pšenični proteini
Uravnovešajo vlažnost v koži. Hidroliza je kemična reakcija, pri kateri se določena spojina razcepi z vodo.

Hyroxyethylcellulose – Hidroksietilceluloza Celulozna guma.

I

Iron Oxides – Železovi oksidi
Železo v kombinaciji s kisikom daje različno obarvane minerale, ki jih lahko najdemo v naravi ali proizvedemo sintetično. Barve so rdeče-rjava, črno-oranžkasta ali rumena, odvisno od odstotka vode in od čistoče.

Isopropyl Jojobate – Izopropil Jojobat
Derivat jojobinega olja. Pomirja in vlaži kožo. Rezultat povezovanja dveh molekul jojobinega estra je spojina, ki zadržuje vlago. Jojobino olje je olje, ki je najbolj podobno naravnemu sebumu kože

Isostearyl Neopentanoate – Izostearil neopentanoat Vlažilec.

J

Jojoba Esters – Jojobini estri
Izvleček semen puščavskega grma, rastline Simmondisia chinesis. V tradicionalni medicini Mehičani in Američani to rastlino uporabljajo za nego las in kože. Kožo vlažijo in zmanjšajo opaznost gubic ter zagotavljajo zaščito pred UV žarki.

Jojoba Seed Oil – Olje jojobinih semen
Izvleček semen puščavskega grma, rastline Simmondisia chinesis. V tradicionalni medicini Mehičani in Američani to rastlino uporabljajo za nego las in kože. Jojobino olje je olje, ki je najbolj podobno naravnemu sebumu kože. Zagotavlja zaščito pred UV žarki.

K

Kaolin – Kaolin Znan tudi kot kitajska glina.

Kelp Extract – Izvleček rjavih alg kelp Uravnava proizvodnjo sebuma.

L

Lemon Peel Oil – Olje limonine lupine
Olje, pridobljeno iz limonine lupine. Daje vonj, čisti in odmašuje pore. Osvežuje in čisti kožo ter dviguje razpoloženje.

Licorice Extract – Izvleček sladkega korena
Svetli kožo, deluje protivnetno in antialergijsko.

Lilac Ektract – Izvleček španskega bezga Aroma.

blank
M

Macadamia Seed Oil – Makadamijino olje
Vlažilec, ki kožo ščiti pred zunanjimi vplivi. Makadamija je drevo, ki raste v obalnem pasu južne Avstralije (New South Wales in Queensland), v komercialne namene pa ga vzgajajo na Havajih in v Franciji..

Magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C) – Magnezijev askorbil fosfat (vitamin C)
Stabilen derivat askorbinske kisline. Dokazano zavira nastajanje melanina. Preprečuje poškodbe kože, ki jih povzročajo UVB žarki. Gre za odličen antioksidant s protivnetnim delovanjem, ki se uporablja po pilingih, saj ima višji pH (je manj kisel) od vodne raztopine vitamina C.

Manganese Violet – Mangan violet Barvilo

Mango Seed Oil – Olje mangovih semen Olje semen tropskega zimzelenega drevesa.

Meadowfoam Seed Oil – Olje belega limnata Pridobljeno iz rastlinske vrste Limnathes Alba.

Mica –Sljuda
V naravi se pojavlja v obliki tankih, elastičnih lističev, ki jih je mogoče zlahka ločiti. Barva se lahko spreminja; od bledo zelene do rjave ali črne, lahko se sveti ali je motna. Sljudo uporabljamo zaradi njenih odličnih sposobnosti glajenja in dejstva, da ne povzroča svetenja.

Montmorillonite – Montmorilonit
Mehak filosilikatni mineral, ki ima mikrokristalno strukturo. Sestavina gline. Zgoščevalec in vlažilec, zadržuje pigmente. Več kot 200 kultur (stari Egipčani, Nazarenci, avtohtoni Mehičani, Indijanci…) je glino uporabljalo v medicinske namene.

Myrrh Extract –Izvleček mire Celi in deluje protibolečinsko. ‘Eden od darov treh kraljev’.

O

Octyldodecanol – Oktildodekanol Emulgator, vlažilec.

Oleic Acid – Oleinska kislina
Sestavina živalskih in rastlinskih masti in olj. Kislina, ki je v naših izdelkih, je rastlinskega izvora.

Olive Leaf Extract – Izvleček oljčnih listov Antioksidant in naravni konzervans.

Ozokerite – Ozokerit Mineral voskaste strukture; mešanica ogljikovega vodika. Emulgator in zgoščevalec.

P

Palm Oil – Palmovo olje Naravni vlažilec.

Palmitoyl Oligopeptode – Palmitoil oligopeptid
Tripeptid aminokislinskega zaporedja: Gly-His-Lys, ki stimulira sintezo kolagena in glikozaminoglikana. Klinična študija, ki so jo izvedli na 30 prostovoljcih, je pokazala, da so njihove ustnice bolj navlažene, manj pokajo in imajo večji volumen.
Panthenol – Pantenol: Vitamin B, neguje lase in dobro vpliva na vsa tkiva.

PEG-100 Stearate – Peg-100 stearat Emulgator.

Peppermint Leaf Exract – Izvleček listov poprove mete Aroma.

Phospholipids – Fosfolipidi Gradniki celične membrane. Ker privlačijo vodo, molekule vode ohranjajo skupaj.

Phytonadione – Vitamin K
Specialist za rozacejo, dr. Geoffrey Nase, je povedal: Vitamin K je skrito orožje plastičnih kirurgov za sanacijo pooperativnih brazgotin (poškodovane krvne žile). Krepi stene krvnih žilj (arterij, kapilar in ven). Če v dnevno nego vključimo majhno koncentracijo vitamina K, se bodo zmanjšale vrečice pod očmi (otekline), modrice in rdeče razširjene arterije, katerih struktura je poškodovana.

Pine Bark Extract – Izvleček borovega lubja
85 %–95 % proantocianidov in flavonoidov je ekstrahirano iz lubja bora French Maritime (Pinus pinaster). Izvleček razbija proste radikale, ščiti pred škodljivimi UVB žarki in je naravni konzervans. Ima 50-krat večjo antioksidativno moč od vitamina E in 20-krat večjo od vitamina C. Molekula je precej manjša od teh dveh vitaminov, zato bolje prehaja čez epidermis v dermis. Je vodotopen, predvsem pa je varen.

Plankton Extract (Alge Extract 1, omega 3 acid) – Izvleček planktona (Izvleček alg 1, omega 3 kislina)
Z visoko tehnologijo izolirani morski minerali, ki dokazano hranijo kožo in povečujejo navlaženost vseh tipov kože, predvsem suhe in zrele. Izvleček dokazano deluje protivnetno in pomirja občutljivo kožo. Spodbuja obnovo lipidne bariere kože. Koža tako ne izgublja vlage, zato je občutljiva koža ne le zaščitena, temveč ima tudi boljšo strukturo.

Polyethylene – Polietilen Polimer etilena. Ne vpija vlage, zato je dober izolator.

Pomegranate Extract – Izvleček granatnega jabolka
Naravni konzervans, ki vsebuje elagično kislino, ki upočasnjuje procese staranja in zmanjšuje škodljive učinke prostih radikalov.

Potassium Sorbate – Kalijev sorbat Konzervans za zaviranje plesni in glivic. Netoksičen.

PVP – Polivinilpirolidon
Plastična smola, podobna aluminiju. Uporablja se za mehčanje konsistence in je pogosta sestavina prehranskih izdelkov.

R

Red 30 Lake Naravno barvilo. Indigo in vezalec kalcij.

Red 7 Lake Drevesna smola in vezalec kalcij.

Rice Starch – Rižev škrob
Zdrobljena riževa zrna. Ko ga nanesemo, na koži pusti mehak zaščitni sloj.

Rosemary Leaf Extract – Izvleček rožmarinovih listov
Pridobljen iz zimzelene rastline. Ima antioksidativno in protivnetno delovanje.

S

SD Alcohol 39-C
Deluje antibakterijsko in antiseptčno, hitro hlapi. Pridobljen s fermentacijo škroba, sladkorja in drugih ogljikovih hidratov.

Seaweeds (Algin, Agar, Carrageenan) – Morske alge (algin, agar, karagen)
Delujejo protivnetno, hranijo in vlažijo kožo. Osebe, ki so alergične na morske organizme, se morajo teh sestavin izogibati.

Shea Butter – Karitejevo maslo Naravno maslo, idealno za nego zrele in suhe kože.

Silica – Silicijev dioksid Močno vpojen. Zgoščevalec.

Silicone Powder – Silikonski prah Daje teksturo.

Sodium PCA – Natrijeva sol pirolidinskokarbonske kisline
Pridobiva se z encimsko derivacijo glutaminske kisline, uporablja se kot vlažilec kože. Prodre tudi tja, kamor naravni natrijev PCA ne more.

Sorbitan Isostearte – Sorbitan izostearat Vlažilec, ki na koži pusti žameten občutek.

Soybean Oil – Sojino olje Naravni vlažilec in antioksidant.

Squalane – Skvalan Naravni vlažilec.

Stearic Acid – Stearinska kiselina
Maščobna kislina, ki se naravno pojavlja v kakavovem in karitejevem maslu. Hrani in ščiti, je emulgator.

Sunflower Seed Oil – Sončnično olje
Pridobljeno z mletjem velikih sončničnih semen, bogato z vitaminom E.

Superoxide Dismutase – Superoksid dismutaza Encim, ki ima v strukturi baker. Vpliva na proste radikale.

T

Tangerine Extract – Izvleček mandarine Naravni izvleček iz lupine zrelih mandarin, ki pomirja in hrani kožo.

Tea Tree Extract – Izvleček čajevca Naravni antiseptik.

Titanium Dioxide – Titanov dioksid
Pridobivajo ga iz titana, ki ga izolirajo iz mineralov rutil in ilmenit. Od vseh znanih mineralov zagotavlja največjo prekrivnost, kar je zapisano tudi v monografiji FDA. Prav tako gre za eno najbolj učinkovitih sestavin za zaščito pred soncem.

Tocopherol – Tokoferol
Vitamin E, ki je odličen za kožo. Antioksidant in naravni konzervans. Uporabljamo vitamin E naravnega izvora, saj so alergične reakcije nanj minimalne.

Tribehenin – Tribehenin Ester glicerina in behenske kisline, ki ga najdemo v semenih. Vlažilec in lubrikant.

Triisostearyl – Triizostearil
Gel, pridobljen iz limonske kisline, ki daje teksturo in drsečnost rdečilom in balzamom. Gre za naravno alternativo petrolejskim derivatom, ki se sicer uporabljajo.

Turbinado Shugar – Sladkor demerara (turbinado) Kristalni organski rjavi sladkor, ki nežno opravi piling.

U

Ultramarines – Ultramarin
Prah izrazito modre barve, ki ga pridobivajo z mletjem minerala lapis lazula.

V

Vanilla Extract & Sweet Almond Extract – Izvleček vanilije in sladkega mandlja
Mešanica eteričnih olj, sladkega mandlja in vanilije, ki izboljšuje teksturo kože in je naravni konzervans.

W

Wheat Germ Glycerides – Gliceridi pšeničnih kalčkov
Bogati z vitaminom E z izjemnim antioksidantim delovanjem, izboljšujejo teksturo in mehčajo kožo.

Wheat Starch – Pšenični škrob Mehča in pomirja kožo.

White Tea Leaf Extract-Izvleček listov belega čaja Močan antioksidant.

Willow Bark Extract – Izvleček vrbinega lubja
Izredne protivnetne in antibakterijske lastnosti. Ena redkih sestavin, ki jo najdemo v naravi in v OTC pripravkih. Naravni vir salicilne in beta-hidroksi kisline, ki zdravilno vplivata na aknasto kožo.

Witch Hazel Extract – Izvleček virginskega nepozebnika Izvleček z adstrigentnim delovanjem.

X

Xanthan Gum – Ksantan gumi
Zgoščevalec, emulgator in stabilizator pripravkov.

Y

Ylang Ylang Flower Extract – Izvleček cveta Ylang Ylanga
Infuzija eteričnega olja Ylang Ylanga. Uravnava izločanje sebuma in deluje kot afrodiziak.

Z

Zinc Oxide – Cinkov oksid
Znan tudi kot ‘cinkov cvet’, izoliran iz sfalerita, ki se nahaja v apnenčastih in dolomitnih skalah. Verjamejo, da zdravi kožne bolezni. Je netopen v vodi. Dodajajo ga mastem in mazilom, deluje antiseptično in ščiti kožo.

Zinc Stearate – Cinkov stearat
Cinkovo milo (mešanica cinkovih soli). V kozmetični industriji se uporablja zaradi svojih adhezivnih sestavin.

Lističi s 24-karatnim zlatom
Zlato, ki se uporablja tudi v prehranske namene, se nanese na obraz in ustnice.

»Moj osnovni navdih je bil razviti linijo ličil, ki bodo tudi dobra in koristna za kožo«.

Jane Iredale, ustanoviteljica Iredale Cosmetics Inc.

dodatna vprašanja

Dovolite, da vam pomagamo, pišite nam na portoroz@dermale.eu

več o naši naravni kozmetiki